Contractenrecht


Contractenrecht

Contractenrecht is een vak apart. Het is van essentieel belang dat er bij de totstandkoming van een overeenkomsten al wordt nagedacht over de mogelijke risico’s ten aanzien van de uitlegging daarvan. Een foutieve formulering of onvolledigheid kan grote (financiële) gevolgen hebben. Het opstellen van een overeenkomst vereist derhalve precisie en zorgvuldigheid.

 

Looijmans Juristen helpt jou graag bij het opstellen van nieuwe contracten of algemene voorwaarden en het beoordelen van reeds bestaande contracten of algemene voorwaarden. Daarnaast bieden wij bijstand indien er tussen partijen een geschil bestaat over de nakoming van de overeenkomst en/of de uitlegging van één of meerdere bepalingen daaruit. Dit kan zowel een buitengerechtelijke procedure betreffen, als een gerechtelijke procedure met een belang tot maximaal € 25.000. De juristen van Looijmans Juristen bieden het beste advies voor ieder moment en dat voor een laag tarief!   

De specialismen van Looijmans Juristen

Als contractenrecht specialist uit Eindhoven, zijn wij in de navolgende gebieden specialist:

  1. Ondernemingsrecht
  2. Arbeidsrecht
  3. Contractenrecht
  4. Incassozaken

Onze kennis en ervaring

Het doel van Looijmans Juristen is om het midden- en kleinbedrijf bij te staan als “partner in business”. Dat houdt in dat we jou graag de “last” uit handen nemen van het lezen of opstellen van de kleine lettertjes, het incasseren van de niet betaalde vorderingen of het oplossen van eventuele geschillen. Ook handelen we proactief bij veranderende wet- en regelgeving die van invloed is op jouw onderneming. 

 

Waarin zijn wij uniek? 

In onze betrokkenheid bij jouw onderneming, ons gewone Nederlandse taalgebruik en onze heldere tariefstellingen. Daarnaast vinden wij het achterhaald om je pas bij te staan op het moment dat zich problemen voordoen. Liever begeleiden en adviseren wij jou vooraf, zodat we eventuele problemen voor jouw onderneming kunnen voorkomen. Ook vinden we het belangrijk dat juridische teksten begrijpelijk zijn voor de persoon voor wie de tekst is bestemd. Prestige en status van “de jurist” of “de advocaat” als schrijver van de tekst vinden wij namelijk niet meer van deze tijd. Als jij ervoor kiest om jouw voorwaarden, overeenkomst, reglement of andere documentatie door ons te laten opstellen, dan garanderen wij een helder taalgebruik, zonder de rechtsgeldigheid aan te tasten.

 

Hoewel onze focus voornamelijk gericht is op het midden- en kleinbedrijf, staan we ook graag voor particulieren klaar. Mocht je omtrent bovenstaande zaken of andere zaken, verdere vragen hebben, dan kan je altijd kosteloos contact opnemen met ons voor een eerste vrijblijvende en gratis advies gesprek.