Incassobureau inschakelen


Incassobureau inschakelen

Heb je een openstaande factuur? Een niet of slecht betalende klant? Wil je een incassobureau inschakelen? Klanten die niet willen of kunnen betalen, zijn een bron van ergernis voor elke ondernemer. Hoe lang wacht je nog, totdat de klant jouw factuur betaalt? Wie het er niet bij wil laten zitten, kan altijd een incassobureau inschakelen om zijn vordering te innen. Je kan echter ook je vordering uit handen geven aan een incasso jurist, zoals Looijmans Juristen.

 

Om je vordering te incasseren nemen wij je incasso dossier in behandeling voor een bedrag van € 50,00 exclusief BTW. Looijmans Juristen zal twee brieven per aangetekende post versturen aan jouw klant, waarin je klant wordt gesommeerd om de volledige vordering, inclusief incassokosten, te voldoen.

 

De incassokosten komen dan, na voldoening van de volledige vordering door de klant, toe aan Looijmans Juristen. Indien de klant de vordering betaalt zonder de volledige incassokosten te voldoen en het dossier wordt in overleg gesloten, dan ben je een percentage van 10% van de ontvangen gelden verschuldigd aan Looijmans Juristen, met een minimum van € 40,00.

 

Blijft de klant zich onthouden van betaling nadat er door ons twee sommatiebrieven zijn verstuurd, dan zal in overleg met jou het vervolgtraject worden bepaald. Er kan alsdan een gerechtelijke procedure worden gestart om een vonnis van de rechtbank te bemachtigen.

De specialismen van Looijmans Juristen

Als juridisch specialist uit Eindhoven, zijn wij in de navolgende gebieden bekend:

  1. Ondernemingsrecht
  2. Arbeidsrecht
  3. Contractenrecht
  4. Incassozaken

Onze kennis en ervaring

Het doel van Looijmans Juristen is om het midden- en kleinbedrijf bij te staan als “partner in business”. Dat houdt in dat we jou graag de “last” uit handen nemen van het lezen of opstellen van de kleine lettertjes, het incasseren van de niet betaalde vorderingen of het oplossen van eventuele geschillen. Ook handelen we proactief bij veranderende wet- en regelgeving die van invloed is op jouw onderneming. 

 

Waarin zijn wij uniek? 

In onze betrokkenheid bij jouw onderneming, ons gewone Nederlandse taalgebruik en onze heldere tariefstellingen. Daarnaast vinden wij het achterhaald om je pas bij te staan op het moment dat zich problemen voordoen. Liever begeleiden en adviseren wij jou vooraf, zodat we eventuele problemen voor jouw onderneming kunnen voorkomen. Ook vinden we het belangrijk dat juridische teksten begrijpelijk zijn voor de persoon voor wie de tekst is bestemd. Prestige en status van “de jurist” of “de advocaat” als schrijver van de tekst vinden wij namelijk niet meer van deze tijd. Als jij ervoor kiest om jouw voorwaarden, overeenkomst, reglement of andere documentatie door ons te laten opstellen, dan garanderen wij een helder taalgebruik, zonder de rechtsgeldigheid aan te tasten.

 

Hoewel onze focus voornamelijk gericht is op het midden- en kleinbedrijf, staan we ook graag voor particulieren klaar. Mocht je omtrent bovenstaande zaken of andere zaken, verdere vragen hebben, dan kan je altijd kosteloos contact opnemen met ons voor een eerste vrijblijvende en gratis advies gesprek.